Jezeli zaczynacie swoja przygode z Nikaragua od strony polnocnej warto jest zatrzymac sie w Leon.Spedzac tu mozna czas na wiele sposobow a jednym z nich jest zwiedzanie zabytkowych kolonialnych uliczek oraz Katedr z ktorych najwieksza i najpiekniejsza jest Katedra Leon(najwieksza w ameryce srodkowej).
Wokol miasta sa wulkany na ktore mozna udac sie samemu lub z zorganizowana wycieczka lub pojechac na plaze oddalone zaledwie 20 min jazdy autobusem lub autostopem.
Moim ulubionym zajeciem jest szwedanie sie po bazarach i straganach gdzie godzinami mozna podpatrywc zachowania i zwyczaje miejscowych a w dodatku mozna cos nowego zjesc
i tym samym wprowadzic sie w dobry nastroj bo nie ma nic gorszego jak zwiedanie swiata z pustym zoladkem.Jak juz wczesniej wspominalem Nikaragua jest jednym z najtanszych
krajow ameryki centralnej wiec mozna tu zaoszczedzic lub pozyc troche na wyzszym poziomie.Ogolnie atmosfera jest przyjazna i mam wrazenie ze polubie Nikarague i bede staral sie tu zostac troche dluzej.
P.S Zamieszcze kilka przykladowych cen.
Tani hostel 200 Cordoba czyli 7 usa
Piwo litrowe w sklepie 37 czyli 1.5 usa
Pyszne danie z miesem lub zupa na bazarze 40-45 cordoba czyli 1.8 usa
Dysponujac budrzetem 25 euro dziennie mozna tu sobie na wiele pozwolic ja zaczynam od wymiany garderoby bo znudzilo sie mi juz zaszywac kolejne dziury ha ha